povesteam acum câteva zile despre inițiativa Idei de viitor de la Philips, proiect care adună de la noi, cei care vrem să trăim într-o lume mai frumoasă și mai bună, idei inedite pe care să le pună în practică. Simplu spus, ideile prind viață și pot schimba lumea.
Dacă aruncați un ochi pe proiectele înscrise veți descoperi o grămadă de idei faine și utile pentru viitorii sau actualii părinți, proiecte care, puse în practică, vor schimba prezentul și viitorul pentru multe familii.
De exemplu, Diana Buzilă s-a gândit că viitoarelor mămici le-ar fi util un frigider inteligent, un device complex pe care graviduța să-l poată folosi pentru a avea o alimentație corectă și echilibrată.
Diana s-a gândit că ar fi util ca viitoarea mămică să poată introduce informații precum greutatea, înălțimea, data estimată de naștere și alte particularități și, în funcție de toate acestea, frigiderul să poată spună ce alimente din el poate consuma. De asemenea, frigiderul cu pricina ar putea emite atenționări privind dieta, precum dacă într-o zi a fost consumată cantitatea recomandată de vitamine, ce produse au un conținut mare de aditivi alimentari sau de zahăr. Toate acestea, cu ajutorul unui reader de cod de bare, care să monitorizeze tot ce se află în frigider. Nu-i așa că ar fi tare util?
O altă idee care ne-a atras atenția este cea propusă de Sevastita Bălțeanu, din Craiova (presunem, având în vedere proiectul). Anul 2021 este cel pentru care mai multe orașe din țara noastră se întrec pentru a deveni Capitala Culturală Europeană. Sevastita spune că dacă orașul Craiova ar beneficia de o iluminare feerică, atunci șansele ca localitatea să fie cea aleasă pentru a reprezenta cultura în Uniunea Europeană ar fi mult mai mari.
Ultima idee, dar cu siguranță nu cea din urmă, pentru că toate ideile propuse sunt utile și foarte faine, este cea a Gabrielei Șerban. Toate mămicile știu că alăptatul este cea mai sănătoasă și mai bună alegere pentru bebeluși. În același timp, la fel de cunoscut este faptul că mămicile pot întâmpina probleme, de cele mai multe ori cauzate din pricina informării insuficiente sau incorecte. O informare corectă pentru mămici cu privire la pozițiile corecte pentru alăptat va conduce la un start în viață mai bun, la un organism sănătos și o alimentație corectă pentru bebeluși.
ideideviitor
Vă puteți “pierde” și voi printre ideile propuse de părinți și nu numai. Și nu uitați că și voi puteți schimba viitorul cu o idee, e simplu, trebuie să o urcați pe Ideideviitor.ro. Puteți câștigă săptămânal premii Philips oferite prin tragere la sorți iar dacă ideea voastră intră în etapa finală, ea poate fi implementată de Philips.