De mică știu că nu este frumos să minți, probabil d’asta nici acum nu știu să mint ori mă încurc în informații și în cele din urmă spun adevărul pentru că oricum nu știu exact ce am spus la început ori pe parcurs mă simt atât de vinovată că nu am spus adevărul gol-goluț de la bun început, încât mă decid să povestesc totul, indiferent despre ce este vorba!
Pe lângă faptul că nu e de dorit, în nicio situația să minți, ai mei părinți mi-au explicat de nenumărate ori că o promisiune este… o promisiune! Cu alte cuvinte orice s-ar întâmpla, atunci când ai promis ceva nu ai cum să dai înapoi sau să nu respecți promisiune, iar dacă situația este de o așa natură încât efectiv nu-ți poți ține promisiunea e musai să le explici celor față de care ai promis acel lucru de ce se întâmplă asta.
Copiii învață de la părinți ce înseamnă să promiți un anume lucru și care este “greutatea unei promisiuni” și dacă vi se pare că explicațiile nu sunt de ajuns mereu, atunci puteți face în așa fel încât să marcați o promisiune într-un mod special. De exemplu, cu o ștampilă! Dacă o promisiune este ștampilată, atunci e clar că nimeni nu poate da înapoi de la ceea ce s-a discutat inițial.
Credit Seal este un device care nu doar ștampilează, ci și înregistrează o anumită înțelegere. Este realizat de către designerul Arthur Xin și este special conceput pentru părinți și copii. Așadar, data viitoare când le promiteți celor mici o excursie la Disney țineți minte că e musai să vă țineți de promisiune, iar lucrurile sunt la fel de serioase și invers: atunci când cei mici promit că-și vor face curat în cameră cât de repede, dacă promisiunea este înregistrată cu Credit Seal e clar că se vor ține de ceea ce au spus. 😀
Până să găsim pe piață Credit Seal, prin care ne putem “oficializa” promisiunile, se poate folosi o ștampilă normală sau un anumit semn doar de voi știut. Bine, asta dacă nu funcționează întotdeauna promisiunea ca atare.
Voi le-ați explicat celor mici ce înseamnă o promisiune? Cum ați făcut asta? 🙂
Sursă foto: yankodesign.com.