a fi parinte
În primul rând cred că toate mămicile își înțeleg mult mai bine mamele. Își dau seama prin ce au trecut ele și care sunt sentimentele care le-au măcinat ori le-au făcut să zâmbească cum numai ele au știut.
Apoi copiii rămân mereu copii. Chiar dacă în ochii altora fetițele se transformă în domnișoare și apoi în adevărate lady sau băiețeii devin bărbați, ei toți rămân copii, copiii voștri.
Un alt lucru de care părinții își dau seama încă de la început este că ceea ce este normal sau nu e mare lucru în alt context, atunci când vine vorba de copil totul e foarte important, urgent și trebuie rezolvat repede. Fiecare bucurie sau, dimpotrivă, fiecare motiv de tristețe va deveni muuult mai intens. Oare acest lucru oferă claritate sau profunzime ori dimpotrivă? Deinde de fiecare caz în parte, clar este faptul că totul este mult mai important și are proporții mult mai mari.
Gândurile părinților nu mai sunt doar ale lor. Mereu se vor întreba unde sunt copii, ce fac, ce vor să facă, cu cine sunt și ce gândesc. De multe ori poate nici nu vă dați seama de acest lucru până nu primiți răspunsurile de care aveți nevoie pentru a ști că totul este ok.
Nu în ultimul rând capacitatea de a iubi va deveni nemărginită, vă veți iubi pe voi, pe partenerii voștri de viață, pe părinții voștri, pe prietenii voștri și pe cei mici. Pe toți la fel de mult și pe niciunul la fel ca ieri sau la fel ca pe celălalt.
Voi ce credeți că s-a mai schimbat odată ce ați devenit părinți?
Citiți mai multe despre “schimbările” care vin odată cu “rolul” de părinte pe huffingtonpost.com.
Sursă foto: eren {sea+prairie}/ Flickr.com.