Dacă sunteți (încă) în căutare de produse naturale pe care să le folosiți cu încredere în sezonul acesta (și nu numai), pentru toată familia, vă recomand să încercați și ceea ce iese din mâinile Danei Nică, care a gândit și realizat Natural Gift Store, un loc unde work-at-home-mom Dana prepară și distribuie o gamă de produse 100% naturale, 100% homemade.
Noi folosim de mai bine de o lună de zile, la mare, la munte, la țară la bunici, cam peste tot, crema de soare și repelentul de insecte. În plus, eu am început să folosesc destul de consecvent uleiul de magneziu preparat de ea și o să vă povestesc de ce e atât de minunat. Chiar e!
Testată la mare, pe mai multe tipuri de piele, în soare, pe plajă sau în excursiile noastre pe munte, crema de soare de la Natural Gift Store chiar nu m-a dezamăgit. Este foarte cremoasă, intră repede în piele, conține uleiuri nerafinate și Bio de morcovi, cocos, zmeură, susan, avocado, măsline și de asemenea oxid de zinc, care formează bariera între soare și piele.
Știați că: uleiurile cu cel mai mare factor de protecție solară sunt cel din semințe de zmeură (FPS 30-50), morcovi (38-40) și avocado (FPS 15-17)? Mai sunt și alte uleiuri cu un FPS până în 10, cum ar fi uleiul de cocos, măsline, susan, shea, soia, migdale.
Ce pot să vă spun este că această cremă a fost foarte eficientă și pe pielea albă – rozalie a copiilor, care au prins și un bronz frumos.
Despre repelentul de insecte (recomandat pentru țânțari, căpușe și alte lighioane ciupitoare) pot să spun că ne-a fost de mare folos, atât la mare, când au fost momente de atac al țânțarilor cât și prin pajiștile din împrejurimile casei, unde am constatat că sunt destul de multe căpușe (sunt multe animale care pasc prin zonă – capre, oi – și de aceea sunt atât de multe căpușe prin zonă).
Așadar, chiar vă recomand produsele Danei. Nu mai spun că susțineți o WAHM 🙂 O cremă de plajă cu FPS, 100ml costă 32 de lei iar un repelent spray este 30 de lei.

Uleiul de Magneziu

Auzisem că face bine la mămici. Supra-solicitarea, nesomnul sau somnul foarte fragmentat, stările anxioase, PMS-ul destul de zbuciumat, iritabilitatea, nervii întinși la maxim și răbdarea greu pusă la încercare – da, pare o schiță destul de sumbră a unei mame, dar nah, acesta este adevărul, sunt multe mămici (me included) care se confruntă cu astfel de stări. Și mai auzisem că magneziul sub formă de ulei, aplicat direct pe piele este mult mai eficient decât sub formă de capsule, așa că am luat și eu o sticluță, să văd cum e.
Știați că:
Uleiul de magneziu este mult mai eficient dat direct pe piele
–> Administrarea de magneziu pe cale transdermală este cea mai importantă cale de a crește nivelul de magneziu în organism? Uleiul de magneziu este o soluție apoasă de magneziu. Textura acestei soluții minerale saturate este descrisă “ca și cum ar fi ulei”. Această soluție se aplică pe piele, ceea ce permite organismului să absoarba o cantitate de magneziu mare, rapid și foarte eficient pentru țesuturi, spre deosebire de cel oral, care durează câteva ore pănă se ajunge la un nivel ridicat de magneziu în sange și celule.
Uleiul de magneziu ajută la ameliorarea durerilor
–> Magneziul este important pentru ameliorarea durerii: unul din avantajele cele mai importante ale utilizarii uleiului de magneziu este alinarea durerii. Magneziul acționează atât pentru a bloca receptarea durerii, percepția durerii, cât și asupra surselor durerii. Magneziul ajută la dispariția durerilor reumatice – spondiloze cervicale, discopatii lombare, hernie de disc, gonartroze, orice durere articulară; este extrem de util în durerile de cap, migrene; dureri abdominale determinate de spasme intestinale; dureri premenstruale; orice durere apăruta poate fi rapid eliminată cu uleiul de magneziu. Magneziu, aplicat pe piele, este un remediu adecvat pentru crampele musculare (cârcei).
Se poate folosi la copii și bebeluși
Magneziul transdermic este o abordare preferată pentru copii şi sugari. Uleiul de magneziu este util copiilor cu iritabilitate, nervozitate, hiperactivitate, lipsă de atenţie, lipsă de concentrare. Copiii cu ADHD prezintă efectele deficitului de magneziu. Aplicarea de magneziu transdermal a demonstrate o îmbunătățire semnificativă în comportament.
Magneziu este foarte bun în cazul oboselii cronice, al insomniilor, depresiei sau atacurilor de panică
Oboseala cronică este o altă entitate comună clinică asociată cu deficitul de magneziu. Asadar, aplicarea uleiului de magneziu pe piele remediaza ajută la instalarea unui somn relaxat, liniștit, elimină ticurile, tremor, oboseala, distonia neuro-vegetativă. În caz de insomnii, depresie, atacuri de panică, sensibilitate la zgomot, aplicarea uleiului de magneziu transdermal este foarte utilă. Ajută la eliminarea unor disfuncții psihice, cum ar fi atacurile de panică, stres, anxietate, agitaţii nejustificate. Magneziul are un efect calmant asupra sistemului nervos. Atunci când magneziul este deficitar, creierul primește mai puțină serotonină. Nivelurile scăzute de serotonină pot duce la depresie sau alte tulburări de dispoziție. Magneziul are un rol important în sinteza de serotonină necesară pentru sprijinirea emoţiilor pozitive şi pentru starea de spirit.
Uleiul de magneziu este important pentru femei cu sindrom premenstrual
Magneziul este foarte util în caz de dureri pelvine, de sâni, edeme ale picioarelor şi mâinilor înainte de menstră, nervozitate. De asemenea, femeile la menopauză beneficiază de aplicarea magneziului transdermal, atât pentru simptomele menopauzei cât și pentru prevenirea osteoporozei.
Uleiul de magneziu este util în tulburările digestive
ulei magneziuColon iritabil, colici abdominale, balonări abdominale; mediază procesele digestive şi previne problemele, cum ar fi vărsături, indigestie, dureri abdominale, flatulenţă, constipaţie.
Magneziul controlează funcțiile vezicii urinare
Multe femei care au probleme de urinare şi nevoia frecventă de a urina pot găsi rezolvarea prin uleiul de magneziu. Afecțiunile urinare – infecţii urinare frecvente, cistită interstiţială, infecții la nivelul rinichilor, beneficiază de ameliorare prin utilizarea magneziului transdermal. De asemenea, magneziul aplicat pe piele ajută la eliminarea calculilor renali, prin creşterea solubilităţii în urină a calciului din calculi.
Magneziul ajută sistemul imunitar
Stimularea sistemului imunitar de către uleiul de magneziu îl recomandă în cazurile de faringite, amigdalite, răceli comune, conjunctivite, otite, gastro-enterite, răni infectate. Magneziul este util în creşterea activității celulelor sistemului imunitar.
(Sursa: tratamente-alternative.ro)
Eu am testat uleiul de magneziu și pot să spun că ”mi-a luat durerea cu mână”. La propriu. Și starea mea emoțională s-a îmbunătățit. Testat în perioadele de PMS și în timpul menstruației, pentru durerile pelvine. Recomand!
Eu am luat uleiul de magneziu de la Natural Gift Store. Are un miros ușor de levănțică și mentă dar se poate face și în varianta fără miros. Are ca ingrediente: clorură de magneziu, apă distilată, uleiuri esențiale de lavandă și mentă, mediu de mixare pentru produse BIO. Un recipient de 100ml costă 20 de lei. Se recomandă pulverizare: 10-20 de pufuri pe zi, pe brațe, picioare și abdomen.