Filmul este bazat pe o poveste reală şi există chiar şi o carte despre experienţa lui Benjamin Mee.
Benjamin Mee a fost reporter pentru The Guardin, iar după ce tatăl său a decedat, mama lui a dorit să se mute într-o casă mai mica. De atunci au început căutarile pentru o noua casă şi până la a găsi o grădină zoologică în Anglia şi a se muta în ea, nu a mai fost decât un pas. La un an după, soţia lui Benjamin Mee a decedat, cei din familiei au deschis grădina zoologică, iar în 2008, reporterul a scris cartea We Bought A Zoo: The Amazing Story of a Young Family, a Broken Down Zoo and 200 Wild Animals That Change Their Lives Forever.

Despre ce e vorba în film?

În mare parte filmul urmăreşte experienţa reală a lui Benjamin Mee. Benjamin Mee (jucat de Matt Damon) este un tată a doi copii, o fetiţă de 6 ani şi un băiat de 14, cu care nu este în cele mai bune relaţii. După moartea soţiei sale, acesta este în căutarea unei case, iar când ajunge să viziteze o grădină zoologică şi-şi vede fetiţa cum interacţionează cu animalele de acolo îşi dă seama că trebuie să o cumpere. Faptul că nu are nicio experienţă în domeniu, fratele lui este sceptic, iar fiul nu este de acord cu mutarea sunt detaliile care aduc sarea şi piperul din film.

Ne-a plăcut filmul?

Este un film clasic hollywoodian cu momente amuzante împletite cu unele emoţionante. Este un film de văzut cu toată familia şi apoi musai de mers la zoo.
Ce nu mi-a plăcut este faptul ca fetita de 6 ani, deşi adorabilă are nişte replici de adult şi poate una două mai merg din când în când dar mai tot timpul te surprinde cu profunzimea vorbelor ei. Trecând peste acest lucru, ca film de familie îl recomand, dar fără să aveţi aşteptări prea mari, la modul că nu este un film pe care ai dori să-l mai vezi încă o dată.

Le va plăcea copiilor filmul?

Deşi sunt cam multe momente sentimentale, până la urmă aşa e şi viaţa, există şi multe părţi amuzante şi pe placul copiilor. Adolescenţii poate chiar se vor regăsi în experienţa băiatului de 14 ani, Dylan Mee, care are o comunicare defectuoasă cu tatăl lui, nu ştie cum să socializeze cu fetele de vârsta lui şi se afundă în desen, dar învaţă să depăşească toate aceste minusuri.
În plus, nu există secvenţe care să-i sperie pe copii.
V-ați uitat la film?
Surse foto: imdb.com.