“Pe vremea mea” toate fetițele aveau găuri în urechi pentru cercei. Țin minte că nu era nicio fetiță la grădiniță fără cercei, drept pentru care și fără găuri de care să atârne frumos aceștia.
Pe măsură ce timpul a trecut și părerile părinților s-au împărțit, iar unii nu mai consideră de ceva timp că dacă au o fetiță în familie e musai să se ducă la doctor pentru tradiționalele găuri.
Iulia, mămică de domnișoară de aproape 7 anișori, spune așa: “Eu am găuri în urechi și nu mai port cercei de ani de zile. Aș fi preferat să nu am, pentru că am senzația că se vede ciudat acum. De aceea nici nu mi-a trecut prin cap să-i fac găuri fetiței. Țin minte că soțul a ridicat problema, dar numai când ne-am gândit amândoi la durerea pe care o va simți pitica am renunțat la idee. Dacă o să dorească asta o să merg chiar eu cu ea la un doctor, dar am zis că e mai bine să fie alegerea ei”.
De cealaltă parte a “baricadei” este Andreea, care a devenit mămică acum câteva luni. Ea spune că fetița ei are găuri în urechi, dar nu pentru că s-a gândit la acest lucru și a luat această decizie, ci pentru că “am crezut că e firesc, acum îmi dau seama că aș fi putut să nu aleg asta și să aleagă ea dacă vreau sa nu găuri pentru cercei când o să crească. Nu-mi pare însă rău, dacă ea va decide să-ți dea cercelușii jos găurile se vor acoperi”.

Alternative

Dacă nu ați luat încă o decizie cu privire la găurile în urechi, dar v-ar plăcea ca cea mică să poarte totuși cercei, nu uitați că acum există tot felul de modele care nu se prind în mod “tradițional”, ci au clipsuri sau se lipesc de lobul urechii.
Părinți de fetițe voi de ce parte sunteți: cele mici au sau nu găuri pentru cercei?
Sursă foto: ryanrocketship/ Flickr.com.