Primul calculator l-am avut undeva pe la vârsta de 10 ani și îmi aduc aminte că deși, cumva…deși mi se părea nefiresc…am ajuns să cunosc mai bine butoanele și cum se utilizează calculatorul, decât tatăl meu. Și am ajuns să îl învăț și pe el. Cumva, copiii au chestia asta nativă: pot să învețe o chestie nouă mult mai repede decât adulții.

Dacă aveți un copil cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani, îi place să se joace pe calculator și vreți ca din această joacă să învețe ceva util sau …cine știe…să-și descopere o pasiune, vă recomand să îl înscrieți în proiectul #SuperCoders de la Orange România.

SuperCoders – de la Orange România – ediția a V-a

Anul acesta, #SuperCoders are trei componente: Caravana SuperCodersOrange Coding Competition şi SuperCoders Online Academy.
Peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 10-13 ani au luat parte la cursurile gratuite de coding, în cele 10 orașe în care a fost prezentă Caravana SuperCoders, începând cu luna octombrie: Iași, Focșani, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Constanța, Brăila, Galați, Craiova și Târgu Jiu. Pe parcursul atelierelor introductive de programare, cei mici au descoperit limbajul de programare SCRATCH, care i-a ajutat să creeze animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag & drop.
După etapa de învăţare, proiectul SuperCoders continuă cu SuperCoders Coding Competition – un concurs național desfășurat în noiembrie, în care toți copiii din România vor fi provocați să își dezvolte propria aplicație într-o competiție pe platformele Scratch sau code.org. Juriul, regulamentul şi alte detalii sunt disponibile pe orange.ro.

Concursul național SuperCoders Coding Competition

Așadar, luna noiembrie va fi dedicată concursului național SuperCoders Coding Competition, accesibil oricărui copil care are noțiuni minime de programare prin joc sau care își dorește să descopere acum această lume. În cadrul concursului vor fi selectați 50 de câștigători care vor intra gratuit în SuperCoders Online Academy, pentru a-și aprofunda cunoștințele de codare.

În urma concursului, un juriu de specialitate va selecta 50 de câștigători care vor avea posibilitatea de a participa la următorul modul de învățare, SuperCoders Online Academy. Acesta va fi un curs în care copiii vor învăța limbajului Python pe măsură ce vor parcurge cele 30 de ore interactive. Participanții vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod învățată în Scratch la programarea bazată pe text.

Dacă ai un copil interesat de joc și de programare, nu ezita să-l înscrii la #SuperCoders!

Copilul tău are între 10 și 13 ani și știe ce este programarea în Scratch? Dacă da, în mod sigur SuperCoders Coding Competition este pentru el! Înscrie-l până pe 26 noiembrie și poate câștiga multe premii.

Cele mai bune 50 de aplicații (analizate și jurizate de către juriul #SuperCoders) vor intra în SuperCoders Online Academy – curs gratuit de utilizare a limbajului de programare Python.
Ce trebuie să facă? Să continue povestea de mai jos, printr-o animație creată în Scratch sau code.org.

Cu mult timp în urmă, înainte să existe problema poluării și deșeurilor, planeta Pamânt era un loc mirific cu aer curat, multe păduri și apă albastră ca cerul. Nu după mult timp au apărut anakinii, o specie invazivă care a început să se hrănească cu ținuturile verzi și să polueze apele Pamântului. Nu departe de noi, într-o altă galaxie, trăia Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, care prin puterile sale magice de a scrie cod putea să rezolve orice problemă. Într-o zi, cavalerul Coder a ajuns din întâmplare cu nava sa spațială pe planeta Pământ și …

În plus, dacă îți ajuți copilul să se înscrie în concursul național #SuperCoders, și ne zici și nouă numele lui, într-un comentariu, mai jos, îi trimitem un rucsac #SuperCoders (prin tragere la sorți) – până pe 20 noiembrie.

Vezi aici și regulamentul concursului #SuperCoders.
 
 

Înscrie-te la #SuperCoders!