Caruciorul este unul dintre accesoriile obligatorii pentru primii ani ai copilului. Fie ca este vorba de carucioare sport, 2 in 1 sau 3 in 1, acestea usureaza extrem de mult misiunea parintilor. Si, cum multi sunt indecisi, va punem la dispozitie cateva informatii utile pentru momentul in care optati pentru un carucior.
La ce varsta cumpar un carucior?
Daca doriti sa achizionati un carucior pentru un nou-nascut, atunci este recomandat modelul landou, care ii permite celui mic sa stea in pozitie orizontala. Acest tip de carucioare este recomandabil copiilor pana in sase luni. Insa o decizie inspirata este achizionarea unui model 2 in 1 sau 3 in 1, care se transforma si in carucioare sport si care va permite sa-l folositi si mai departe. In medie, un carucior este util pana la varsta de doi-trei ani. Modelele 2 in 1 sunt formate din doua componente: landoul – util in primele sase luni din viata micutului si un scaun – care poate fi detasat de sasiu. Exista si varianta in care spatele este rabatabil, astfel incat poate fi transformat in landou. Modelele 3 in 1 sunt formate din landou, scoica-scaun auto si scaun sport reglabil.
Siguranta
Fie ca achizitionati carucioare sport, 3 in 1 sau 2 in 1, este unul dintre detaliile de care trebuie sa tineti cel mai mult cont. Trebuie sa aveti grija sa fie construit din materiale de calitate si rezistente, astfel incat sa nu fie pusa in pericol siguranta copilului. Este obligatoriu sa fie prevazut cu frana pe roti, cu bara de protectie, centura de siguranta sa aiba sistem de prindere in cinci puncte.
Ar trebui sa va asigurati ca materialul este impermeabil, usor de curatat si antialergic. De asemenea, trebuie sa aveti grija sa asigure protectia prichindelului in cazurile de vreme rea.
Modelul
Carucioare sport – dupa cum sugereaza numele, sunt foarte usor de manevrat. Au trei sau patru roti, care sunt prevazute cu suspensie, pentru un confort sporit al prichindelului. Se transporta si depoziteaza foarte usor, deoarece se pliaza rapid si ocupa putin spatiu
Carucioare cu 3 roti – dintre toate, asigura cea mai buna mobilitate. Este recomandabil pentru parintii care isi scot des copiii la plimbare. Au si avantajul ca ocupa mai putin spatiu decat cele cu patru roti.
Carucioare cu pliere tip umbrela – sunt construite in jurul manerului si se pliaza extrem de usor. Nu ocupa mult spatiu si se demonteaza foarte rapid
Manevrabilitatea si spatiul pe care-l ocupa
Cand optati pentru un carucior, fie el sport, 3 in 1, cu 3 sau 4 roti, este important sa va asigurati ca acesta este cat mai usor de manevrat cu o singura mana. In general, modelul de carucioare sport sunt cele care indeplinesc cel mai des acest criteriu. De asemenea, este recomandat sa optati pentru modelele care se pliaza usor si nu ocupa mult spatiu, mai ales daca sunteti firi dinamice si calatoriti mult.