Lego Elves s-a imbogatit in acest an cu un nou personaj care apartine familiei Jones. Fanii seriei se pot bucura acum si de Sophie, sora mai mica a lui Emily. Aceasta aduce cu ea si cateva noutati interesante. Setul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani.
Lego Elves este printre cele mai cautate seturi in randul fetitelor, dar nu numai. Personajele creeaza o fascinanta poveste pe care cei mici o pot manevra dupa bunul plac. Incepand din acest an, vor avea la dispozitie un nou personaj, alaturi de care vin si cateva piese care ii vor entuziasma pe cei mici. Este vorba despre noul membru al familiei Jones, Sophie, sora mai mica a lui Emily.
Nou-sosita in familia Lego Elves aduce si o cladire noua. De-a lungul anilor, seria Lego Elves s-a remarcat si prin numarul mare de cladiri care fac parte din seturi. Adunate, acestea creeaza o lume magica, de poveste si pot foarte usor sa construiasca un sat. Setul cu Sophie nu putea face exceptie. Acum, setul vine cu o cladire care-i vor bucura pe cei mici. Este vorba despre magazinul domnului Spry, care are pe stoc o multime de produse alimetare. Magazinul are chiar si o micuta casuta de veverita, care a fost pusa la etaj. Un alt detaliu care-i va surprinde pe cei mici sunt mini-papusile. Acestea nu sunt cele mai mici piese din set, dar sunt entuziasmante.
Portile magice sunt un alt detaliu care completeaza povestea. De altfel, inca de la aparitia seriei Lego Elves, portile magice au fost una dintre caracteristicile principale ale acestor seturi. De fapt, intreaga actiune din primul an a fost centrata in jurul intentiei lui Emily de a reveni in lumea ei, prin intermediul acestor porti magice. Atunci, seturile care cuprindeau astfel de porti erau un pic mai scumpe, insa setul cu Sophie vine acum cu o varianta mai putin costisitoare.
Cat despre procesul de constructie, seturile Lego Elves nu dau batai de cap, iar instructiunile sunt imple. Grupul Lego a facut si o miscare inteligenta si a introdus ideeea ca, in Elvendale, animalutele sunt negustori. Pe langa faptul ca este un concept simpatic pentru cei mici, are si un scop practic: cladirile sunt micute, deoarece sunt ocupate de veverite si vulpi. Asta inseamna ca, intr-un set destul de micut, exista spatiu pentru structuri si cladiri care vin cu tot cu echipamentul lor.
In Romania, seturile Lego Elves se afla in oferta magazinelor Noriel.