Trebuie sa o recunoastem: jocurile LEGO reprezinta o incantare atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Sunt cadourile perfecte de Mos Craciun sau in oricare dintre datile in care nu stiti ce ar trebui sa achizitionati de ziua cuiva. Pentru cei mici, jocurile LEGO dezvolta creativitatea, inteligenta si conceptul de rabdare. Pentru cei mari, jocurile LEGO reprezinta o adevarata incantare si, cu cat sunt mai complexe, cu atat sunt mai interesante.
Acesta este si motivul pentru care LEGO a devenit o industrie cu adevarat puternica si, la finalul acestui an, se confrunta cu reale probleme de stoc si de livrare, caci compania nu mai face fata comenzilor care par sa nu se mai opreasca. Practic, adresandu-se tuturor generatiilor, LEGO a devenit o afacere profitabila pana peste masura.
De curand, presa internationala a descoperit cazul unei invatoare, pe numele ei Alycia Zimmerman. Aceasta a transformat jocurile LEGO in metode practice si utile de a-i invata pe cei mici sa calculeze: sa adune, sa scada, sa inteleaga fractiile. Alycia Zimmerman a descoperit ca, folosind jocurile LEGO, cei mici invata prin joaca si inteleg cu mult mai repede decat citind teoria din manualele de matematica: “Ca invatatoare, am incercat tot felul de metode de-a lungul timpului: am adus boabe de fasole, boabe de orez, nasturi. Nimic nu a functionat la fel de bine ca piesele LEGO. In momentul de fata, toti copiii din clasa mea se pricep la matematica”.
Curand, Alycia Zimmerman a devenit un adevarat fenomen pe retelele de socializare. La fel si metoda ei, astfel ca a decis sa impartaseasca tuturor celor interesati mecanismul de folosire a pieselor LEGO pentru o mai buna invatare.
Aceasta le recomanda si altor invatatoare de clasa a 3-a din New York, si nu numai, sa ii foloseasca metoda, iar la final sa puna piesele LEGO intr-o punga, pentru ca si urmatoarea generatie de copii sa se poata bucura de aceasta metoda inovativa de invatare a unei materii pe care, sa o recunoastem, nu foarte multi am avut-o la suflet la scoala. Poate ca, daca am fi avut jocurile LEGO, altfel ar fi stat lucrurile.
La Noriel, gasesti unele dintre cele mai interesante jocuri LEGO, unele care vor aduce o multime de beneficii copilului dumneavoastra. Mai nou, si in domeniul matematicii. Sa inveti nu trebuie sa fie o corvoada, iar LEGO simplifica viata tuturor, de la mic la mare. Descopera ofertele de la Noriel la seturi LEGO City, LEGO Ninjago, LEGO Technic, LEGO Friends si multe altele, bucura-te de reduceri si invata alaturi de cel mic bucuria de a crea, piesa cu piesa, atat de multe lucruri!