Scutecele pampers au fost, sunt si vor fi esentiale in primii ani de viata ai celor mici. Privind insa in urma, este impresionanta dezvoltarea acestora de-a lungul timpului. Sub forma primitiva in momentul inventarii, acum scutecele pampers reusesc sa ii surprinda chiar si pe cei care nu si le noteaza, luna de luna, pe o lista de cumparaturi.
Sa incepem cu inceputul.
Scutecele pampers au fost inventate in 1947 de Valerie Hunter Gordon. Aceasta astepta venirea pe lume a celui de-al treilea copil si se saturase sa tot spele scutecele murdare ale bebelusilor. De inteles, nu e asa? Din acest motiv s-a gandit sa revolutioneze piata scutecelor pampers si le-a creat pe cele de unica folosinta. A avut nevoie doar de putina imaginagie si de o masina de cusut. Asa s-a nascut primul Paddi, ce consta intr-o banda de tifon, asemanatoare unui tampon absorbant, si un scutec exterior din nailon, confectionat dintr-o parasuta veche, luata de la baza militara la care lucra sotul ei.
Scutecul avea atasat cateva capse pentru a se potrivit oricarei constitutii de copii si functiona foarte usor pentru acea vreme: partea din tifon era aruncata, iar cealalta era curatata si purtata din nou. Desi modelul s-a bucurat de o mare popularitate, Valerie Hunter Gordon a reusit sa isi vanda ideea abia in 1949, doi ani mai tarziu. Pana atunci, doar prietenele ei cele mai bune s-au bucurat de inventia femeii.
77 de ani mai tarziu, specialistii ne propun scutece pampers care se adapteaza tehnologiei din jur.
Stim cu totii ca scutecele pampers nu sunt folosite numai de bebelusi, ci si de cei mai in varsta, care incep sa se comporte asemenea celor mici si cu greu isi mai pot controla anumite actiuni. Pornind de la acestia, cercetatorii Institutului de Bioenergie si Nanotehnologie al Agentiei pentru Stiinta, Tehnologie si Cercetare din Singapore au inventat ceea ce ei numesc a fi “un sistem inteligent de management al continentei”. El poate fi usor folosit, spun specialistii, chiar si de bebelusi, urmand a inlocui celebrele scutece pampers.
Concret, cercetatorii au dezvoltat un scutec inteligent, care ii avertizeaza pe ingrijitori cand este nevoie sa il schimbe. Sistemul pe care echipa din Singapore il propune este alcatuit dintr-o banda subtire de unica folosinta cu un senzor, un receptor, softuri de programare si un transmitator wireless compact. Senzorul monitorizeaza nivelul de umiditate din scutec, iar atunci cand ajunge la un anumit nivel, trimite un mesaj ingrijitorului prin transmitatorul wireless, folosind o metoda preferata, cum ar fi un SMS.
Sistemul a fost validat in 2013, iar rezultatele au relevat faptul ca pacientii care poarta scutecul inteligent petrec cu 90% mai putin timp in scutecul murdar, in comparatie cu cei care poarta scutece normale. Cercetatorii incearca, de doi ani de zile, sa aplice acelasi sistem si pentru bebelusi, dar nu au reusit inca acest lucru. Suntem insa in secolul 21, ne putem astepta oricand sa reuseasca.
Pana cand acestia vor revolutiona in totalitate intreaga industrie, Noriel va propune scutece pampers la preturi excelente, cu sisteme moderne, care ii vor oferi bebelusului dumneavoastra confortul si libertatea de miscare necesare pentru o dezvoltare sanatoasa.
Tot la Noriel puteti descoperi o multime de alte produse pentru bebelusi, de la carucioare pentru copii si pana la jucarii pentru bebelusi interesante.
Transportul este gratuit la comenzi de minimum 150 de lei.