Parintii isi doresc ca celor mici sa nu le lipseasca nimic. Motiv pentru care investesc bani multi in jucariile pe care acestia le vad fie in vitrinele magazinelor, fie online, fie la televizor. Stiu ca prin joaca se va dezvolta rapid si va capata abilitati care il vor diferentia de cei din jur sau il vor ajuta in viata de zi cu zi. Dar sunt foarte putini cei care investesc in jocuri educative, care imbina distractia cu invatatul si sunt mai ieftine decat gadget-urile care le iau imediat ochii copiilor prin prisma culorilor si functiilor care par a fi uneori desprinse de marile ecrane.
Specialistii au argumentat, in urma unor studii realizate de acestia, motivele pentru care jocurile educative nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. Concret, la nastere, creierul lui bebe consta dintr-un numar de conexiuni neurologice intre trilioanele de celule ale creierului, conexiuni care nu sunt structurate si legate intre ele. Nu exista structura, interdependenta pentru acestia. Cu ajutorul jocurilor educative, acestia invata sa faca conexiuni. Experientele la care este supus copilul in primii ani de viata formeaza si imbunatatesc aceste conexiuni cerebrale: ce vede, ce aude, ce simte, ce atinge. Ori jucariile educative pun acent pe dezvoltarea cognitiva a celui mic si sunt concepute special pentru a realiza conexiunile cerebrale in ordinea corecta. Cu cat copilul petrece mai mult timp cu ele, cu atat conexiunile sunt mai puternice si mai bune.
Aceiasi specialisti sustin insa faptul ca trebuiesc luate in considerare doua aspecte atunci cand vine vorba de cumpararea unui joc educativ.

  1. Jocul potrivit pentru varsta potrivita

Multi dintre copii primesc jocuri mult prea complicate pentru nivelul lor. Astfel ca beneficiul va fi aproape inexistent, iar achizitia va fi echivalenta cu aruncarea unor bani pe fereastra pentru parinti. Desi se va juca cu ele, nu va invata in acelasi ritm cu un alt copil caruia i-a fost oferit jocul educativ la timpul potrivit. Cel mult, cel dintai o va deteriora.

  1. Ce fel de abilitate vrei sa ii dezvolti celui mic?

Ti se pare ca nu este atent? Sau ca nu reuseste sa stapaneasca asa cum trebuie rabdarea si atentia? Exista intotdeauna un joc educativ care sa ii dezvolte abilitatile, trebuie doar sa vrei sa investesti intr-o joaca inteligenta, care il va ajuta pe cel mic in viitor.
La Noriel, noi iti punem la dispozitie o varietate de jocuri educative, accesibile ca pret si foarte interesante. Ai transport gratuit oriunde in tara la comenzi de minimum 150 de lei.