Jucariile pentru bebelusi pot foarte usor sa le ia ochii parintilor si deci sa fie achizitionate desi poate bebelusul lor nu are inca varsta potrivita pentru unele dintre ele. Ceea ce trebuie stiut este faptul ca multe dintre ele sunt inutile in dezvoltarea acestuia in primele luni de viata si tot atatea sunt si nepotrivite in perioada in care cel mic abia se adapteaza la mediul inconjurator si este sensibil la tot ceea ce aude si vede.
Este important sa cumperi jucarii pentru bebelusi adaptate nevoilor si varstei celor mici, pentru ca ele il ajuta pe bebelus sa se adapteze mai usor mediului extrauterin in primele luni dupa nastere si sa isi dezvolte simturile. Dar cum gasesti jucarii pentru bebelusi potrivite? Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vine vorba despre o achizitie de acest fel:

Varsta adecvata

De cele mai multe ori, pe pachetele jucariilor pentru bebelusi se gaseste o atentionare in ceea ce priveste varsta minima de la care poate fi folosita. Daca nu gasiti acea atentionare, cereti detalii personalului din magazine. In general, jucariile care au proiectile nu sunt indicate copiilor cu varsta sub 4 ani. De asemenea, daca achizitionati jucarii pentru bebelusi pentru un copil cu varsta sub 3 ani, excludeti toate produsele care sunt mai mici decat gura lui. Pot fi usor inghitite de cei mici.

Materialul din care este facuta jucaria pentru bebelus

Daca vi se par prea grele jucariile pentru bebelusi pe care vreti sa le achizitionati, atunci renuntati si orientati-va catre altele. Daca cumparati o jucarie din plus sau o papusa, asigurati-va ca nu ies firele de par si ca vopseaua nu se cojeste, ca plusurile nu au nasturi, ochi sau funde care s-ar putea rupe sau dezlipi, astfel incat sa ajunga foarte usor in gura bebelusilor. Tineti minte, e posibil sa le puneti viata in pericol, iar bebelusii nu se gandesc de doua ori inainte sa bage in gura obiectele mici.

Jucarii pentru bebelusi cu snururi, magneti sau baterii?

Daca jucaria pe care doriti sa o cumparati are un cordon mai mare de 30 de centimetri, ea nu este potrivita pentru un bebelus, caci se poate oricand strangula cu aceasta. De asemenea, evitati sa cumparati jucarii pentru bebelusi care contin magneti. Odata inghititi, pot cauza leziuni sau blocaje ale intestinelor. Bateriile sunt si ele daunatoare, mai ales daca jucariile pentru bebelusi au baterii mici si rotunde. Extrem de corozive, ajunse in stomac, bateriile duc la perforarea peretilor intestinali.
La Noriel gasesti jucarii pentru bebelusi la preturi accesibile, care indeplinesc toate conditiile de siguranta, astfel ca nu trebuie decat sa te bucuri de zambetul larg al celui mic. In plus, o multime de alte produse pentru bebelusi te vor ajuta enorm, mai ales in primele luni de viata. Sterilizatoare, patuturi, carucioare. Descopera-le!