Lego, unul dintre cei mai mari producatori de jucarii din lume, a anuntat la finalul lunii martie o crestere a veniturilor cu 6% in anul 2016, avand o cifra record de 5,38 miliarde de dolari. Cresterea se datoreaza expansiunii cererii pe majoritatea pietelor sale, a fost concluzia specialistilor. Interesanta nu este numai cresterea celor de la Lego, ci faptul ca acesta este cel mai ridicat nivel al veniturilor din istoria de 85 de ani ai companiei daneze.
Lego a reusit sa le detroneze pe principalele sale competitoare: Mattel (producatorul de papusi Barbie) si Hasbro (producatorul My Little Pony). Prima dintre ele a raportat venituri de 5,10 miliarde de dolari, iar cea de-a doua de 5,02 miliarde de dolari). Este pentru prima data cand are loc acest lucru. Pana in prezent, Mattel domina topul vanzarilor la finalul fiecarui an.
Explicatia specialistilor a fost una simpla: in anul 2016, Lego a investit peste 100 de milioane de euro intr-o fabrica din China, prima sa facilitate de producatie de pe continentul asiatic. Iar succes a fost garantat cu aceasta miscare.
Vicepresedintele Lego America, Treci Kodak, a oferit primele declaratii despre cresterea impresionanta a brand-ului care pare ca nu mai are competitor, el fiind apreciat de cei mici, dar si de cei mai mari, cu seturi precum Lego Technic, Lego Batman Movie, Lego Star Wars si multe altele: “Suntem norocosi, brandul nostru si modelul de constructie cu caramizi Lego sunt foarte faimoase. Sunt atemporale si asta ne ofera posibilitatea de a face atat de multe lucruri diferite! Au ajutat foarte mult si filmele Lego, trebuie sa o recunoastem. Ele fac apel la linia povestii si le ofera copiilor universul in care se pot juca.
Poate ca unii copii nu au iubit intotdeauna Lego, dar apoi au fost atrasi de el. De aproape 20 de ani am introdus tehnologia in jocurile Lego. Am actualizat-o progresiv, pentru a tine pasul cu vremurile si a ramane relevanti”, a declarat Kodak.
Lego are aproximativ 18.500 de angajati pe plan global si fabrici in Danemarca, Cechia, Ungaria si Mexic. Lego Group este prezent in peste 130 de tari. Filiala din Romania a fost infiintata in 2011, dar si-a inceput oficial activitatea in anul 2012. Lego detine o cota de 30% pe piata din jucarii din Romania, estimata la 200 de milioane de euro de catre specialisti.
Daca vreti sa cumparati seturi Lego la preturi accesibile, sa descoperiti povesti si personaje interesante, Noriel va pune la dispozitie o sumedenie de modele.