Cand vine vorba despre jocuri educative pentru copii, cei mai multi adulti pufnesc in ras, daca li se spune ca vor avea probleme. O astfel de imagine destinata in primul rand celor mici a devenit virala, dupa ce adultii au intampinat serioase probleme in a o rezolva.
O imagine care pare simpla la prima vedere a fost redistribuita de milioane de ori, dupa ce adultii si-au dat seama ca nu este chiar atat de usor de rezolvat. In prima faza, calculul pare simplu. Insa superficialitatea i-a facut pe multi sa greseasca. Abia dupa ce au primit raspunsul si-au dat seama ca nu e atat de usor sa rezolvi jocuri educative destinate copiilor.
mereImaginea care a creat atat de multa valva este formata din mai multe fructe dupa cum urmeaza: trei mere adunate fac in total 30. Un mar si doi ciorchini formati din cate patru banane fac 18. Un ciorchine de banane minus doua nuci de cocos dau rezultatul doi. Insa de aici incep problemele. Din primele imagini, tragem concluzia simpla ca un mar are 10 puncte, un ciorchine de banane patru munte si nucile de cocos – doua puncte. Problema pare cat se poate de simpla pana aici.
Insa mai jos apare urmatoare ecuatie: o nuca de cocos + un mar + plus trei banane = ? Cei mai multi au tratat cu superficialitate problema si au raspuns 16, pe baza imaginilor observate mai sus. Foarte putini au observat insa ca in ecuatia de la final erau prezentate doar o nuca de cocos – nu doua – un mari si trei banane – nu patru. Raspunsul este deci 14. Un lucru pe care cei mari l-au realizat abia dupa ce au vazut raspunsul final. Mai aveti acum curajul sa vorbiti de sus cand vine vorba despre jocuri educative pentru cei mici?
In orice caz, imaginea a avut un succes incredibil. Dificultatile pe care le-au intampinat adultii in a rezolva acest puzzle a facut ca aceasta imagine sa provoace pana acum peste 2,3 milioane de comentarii, in timp ce peste 1,6 milioane de persoane au dat share. Contorizarea a inceput de pe 30 ianuarie 2016, cand a fost pentru prima data urcata imagine ape Facebook.
La Noriel gasesti o multime de jocuri educative care sa-i exerseze mintea celui mic, dar pe care le poti testa si tu.